Kruidenmandala Zuci-Infusions chakrathee

FAQ's

Zoek hier het antwoord op jouw vraag

                   

FAQ's

Waarom gebruiken jullie losse thee?

Er zitten veel voordelen aan het werken met losse thee. Je kan bijvoorbeeld de sterkte volledig afstemmen op jouw smaak en de grote van je kop of thee pot.

Losse thee hoeft niet door een extra machine, die de kruiden fijnhakt en vervolgens inpakt. We besparen zo een stap in het productieproces.

Het fijnhakken van de kruiden doet afbreuk aan de energetische kracht van de kruiden.

Ook besparen we op verpakkingsmateriaal.

Zoveel voordelen, slechts een nadeel: je moet zelf je filtertjes vullen.

Dit heeft dan weer als voordeel dat je een mindful moment hebt, wat uiteindelijk ook weer ten goede komt aan je de smaak en je hele thee ritueel.

Waarom zijn de doosjes niet allemaal even zwaar?

We hebben de hoeveelheid afgestemd op de hoeveelheid kopjes die je van één doosje kan zetten.

Elke mélange bestaat uit verschillende kruiden, waarvan we blad, bloem, zaad of wortel gebruiken. Zaad en wortel is zwaarder dan blad of bloem.

Daarom is een mélange die alleen uit blad bestaat veel lichter van gewicht, dan mélanges die ook wortel of zaad bevatten.

Ik heb een metalen thee-eitje, kan ik dat ook gebruiken?

Metalen eitjes zorgen dat er een oxidatieproces start. Voor sommige kruiden is dat niet zo erg, maar voor andere krijg je echt een hele andere smaak daardoor.

Dit merk je vooral heel erg bij de oranje en de blauwe mélange. De Zuci Colortea is daar minder gevoelig voor.

De kracht van zwarte, groene en rooibos thee is groot, waardoor je het minder proeft.

Ben jij een echte smaak-lover? Gebruik dan ongebleekte papieren theefiltertjes. Deze hebben geen invloed op de smaak van de kruiden en kunnen zonder probleem op de composthoop.

Moet ik mijn water filteren voordat ik Zuci infusions maak?

Nee, je hoeft niet persee gefilterd of gebotteld water te gebruiken. Kook het water wel, dan maak je eventuele ziektekiemen dood. Giet het direct op de kruiden of laat het vervolgens afkoelen naar de temperatuur van je keuze.

Gefilterd water zorgt wel voor een zachtere smaak en daarom is het wel heel lekker, maar het is geen must.

Welke temperatuur moet het water zijn bij kruidenmélanges?

Voor alle zeven Zuci-Infusions geldt dat je de thee zet met water tussen de 95ºC en de 100ºC.

Zodra je het opschenkt is het water al iets van het kookpunt af. Deze warmte is goed voor de kruiden en je zal zien dat ze met deze temperatuur goed kunnen trekken.

Welke temperatuur moet het water zijn bij zwarte thee?

Zuci Truthful is een zwarte Earl Grey. Voor de lekkerste smaakbeleving schenk je deze op tussen de 95ºC en de 100ºC.

Welke temperatuur moet het water zijn bij groene thee?

Zuci Peaceful is een groene thee-mélange. Voor de lekkerste smaakbeleving schenk je deze op tussen de 70ºC en de 85ºC.

Kan je geen temperatuur instellen op je waterkoker, kook het water dan en laat het even 5 minuutjes afkoelen. Dan zal je de beste smaakbeleving hebben voor je thee!

Welke temperatuur moet het water zijn bij rooibos thee?

Zuci Peaceful is een rooibos-mélange. Voor de lekkerste smaakbeleving schenk je deze op tussen de 95ºC en de 100ºC.

Wat voor materiaal raad je aan als theepot?

Gebruik een theepot van porcelein of van glas. Voor kruidenthee gebruik je een andere pot, dan voor je rooibos en zwarte, groene of witte thee. Ik raad je aan de aanslag regelmatig ervan af te wassen. Anders smaakt over een tijdje al je thee hetzelfde.
Een RVS-theepot zorgt dat er een oxidatieproces start. Met kruidenthee is dat heel storend, de smaken zijn subtiel en goed uitgebalanceerd. Dit proef je echt heel erg goed en dat is zonde. Voor zwarte thee is de smaakverandering minder storend of opvallend, maar als echte bourgondier wil ik dit ook niet voor deze mélanges. Dus: voor een pure smaak, kies voor glas of porcelein.